Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Η επιτυχία μας

text

Δεν είναι τυχαίο ότι διατηρούμε διαχρονικά τα πολύ υψηλά  ποσοστά επιτυχίας μας.

Ο λόγος είναι ότι, από την αρχική διερεύνηση του προβλήματος γονιμότητας, η εκτίμηση των εξετάσεων, η επιλογή, καθώς και τη πορεία της  θεραπείας σας, την αναλαμβάνουν  μόνον εξειδικευμένοι στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Βασιζόμενοι στις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, επιλέγουμε τη κατάλληλη θεραπεία, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ζευγαριού.

Διατηρούμε σχολαστικά την ποιότητα ελέγχου για να προσφέρουμε ιατρικές και εργαστηριακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. 

Έχουμε έναν κοινό σκοπό. Να αποκτήσετε ένα γερό μωρό το συντομότερο δυνατόν. 

 

Κατανοώντας τα ποσοστά επιτυχίας.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με προβλήματα γονιμότητας, είναι απαραίτητο να κάνετε έρευνα σε ποιό Κέντρο θα εμπιστευθείτε την θεραπεία σας.  Ωστόσο, η σύγκριση των ποσοστών επιτυχίας μεταξύ των διαφόρων Κέντρων, αριθμητικά, δεν έχει νόημα να πραγματοποιείται. Γιατί τα Κέντρα έχουν διαφορές στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους, στον τρόπο προσέγγισης της θεραπείας τους, όπως επίσης και στα κριτήρια επιλογής των ασθενών τους. 


Ερευνώντας τα ποσοστά επιτυχίας,
θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λίγα θέματα μπορούν να προκαλέσουν τόσο σύγχυση και να παραπλανήσουν, όσο τα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση.  

Και ενώ αυτό είναι αντιληπτό από τους ειδικούς στον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της στατιστικής, δεν είναι κατανοητό από το ευρύ κοινό.

Αυτό συμβαίνει, γιατί στατιστικά, τα ποσοστά επιτυχίας εξαρτώνται από το πώς ορίζεται η επιτυχία και πως υπολογίζεται ο ολικός πληθυσμός.  Σαν επιτυχία ορίζεται ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης - positive pregnancy test ;

Ή η κλινική εγκυμοσύνη (υπερηχογραφικά η ύπαρξη εμβρυϊκού σάκου και καρδιακής λειτουργίας) στις 6-7 εβδομάδες κύησης - clinical pregnancy rate

Ή ο αριθμός των παιδιών που γεννηθήκαν - live birth rate / delivery rate ; Όταν τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σαν ποσοστά εγκυμοσύνης, σε ποιό από τα ανωτέρω αναφέρονται; 

Ο παρονομαστής σ’ αυτούς τους υπολογισμούς είναι ο αριθμός των ζευγαριών που άρχισαν την θεραπεία, ή που έκαναν λήψη ωαρίων, ή ο αριθμός των ζευγαριών που συμπλήρωσαν τη λήψη  και ολοκλήρωσαν και την εμβρυομεταφορά

Και αν πρόκειται για εξωσωματική σε Φυσικούς κύκλους, πόσες λήψεις ωαρίων χρειάστηκαν να γίνουν, για να καταλήξουν σε μία εμβρυομεταφορά ;

Ένα δεύτερο σημείο που θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι, ότι ενώ σε χώρες όπως στη Γαλλία, στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συλλογή και η δημοσίευση, ανωνύμως, των ποσοστών επιτυχίας του κάθε Κέντρου είναι υποχρεωτική, στην Ελλάδα, η συλλογή αυτών των αποτελεσμάτων, δεν ήταν μέχρι τώρα υποχρεωτική

Χώρες όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαφορετικής παρουσίασης των  ποσοστών επιτυχίας από το εκάστοτε Κέντρο, καθιέρωσαν έναν ενιαίο τρόπο παρουσίασης και μόνον μέσω της εθνικής βάσης δεδομένων της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της κάθε χώρας. 

Ένα μεγάλο βήμα πλέον για την Ελλάδα, είναι η λειτουργία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ) www.eaiya.gov.gr που εκτός των άλλων, έργο της είναι και η υποχρεωτική συλλογή – ανωνύμως - των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τα ποσοστά κυήσεων. 

Αναπόφευκτα βέβαια, παράγοντες όπως είναι τα ιατρικά χαρακτηριστικά των ζευγαριών και η προσέγγιση της θεραπείας εκ μέρους του Κέντρου, θα διαφέρουν. Ωστόσο, από στατιστικής άποψης τα αποτελέσματα πλέον, θα δημοσιεύονται  με ομοιογενή τρόπο.

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ 

Θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF / ICSI ) με χρήση ωαρίων της γυναίκας.


  < 35 

35 -  40        

  > 40

Ανδρικός παράγοντας

  59,2  % 

  43,6 %

 24,1 %

Σαλπιγγικός παράγοντας

  58,3 %                     

  41,4 %

 23,6 %

Ενδομητρίωση

  53,7 %   

 40,9 %

 18,8 %

Ανεξήγητη Υπογονιμότητα

  56,4 %

 42,1 %

 21,6 %

 

Κλινική εγκυμοσύνη ανά εμβρυομεταφορά.

Ανάλυση αποτελεσμάτων ανά ηλικία της γυναίκας και πρόβλημα γονιμότητας του ζευγαριού. 

Θεραπεία Δωρεάς Ωαρίων

  • Αθροιστικά ποσοστά κλινικής εγκυμοσύνης με χρήση φρέσκων και κρυοσυντηρημένων εμβρύων, 79,8 %.
  • Ποσοστά κλινικής εγκυμοσύνης ανά εμβρυομεταφορά 57,8 %

Τα ποσοστά σε θεραπεία Δωρεάς Ωαρίων παραμένουν σταθερά ανεξαρτήτως της ηλικίας της λήπτριας.

 

Πρόγραμμα Προ-Εμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης 

Στάδιο Εξέλιξης

Κλινική εγκυμοσύνη / εμβρυομεταφορά   70 %

Ποσοστά γεννήσεων / εμβρυομεταφορά     52%

(Βιοψία εμβρύων από Αν. Καθηγήτρια Γενετικής – Εμβρυολογίας  Κ. Χατζημελετίου)

 

Ο καθένας από εσάς είναι ένας μοναδικός άνθρωπος και έχει ένα μοναδικό ιατρικό ιστορικό που επηρεάζει τις δικές σας πιθανότητες επιτυχίας.

Δεν αντιμετωπίζεστε σαν αριθμοί.

Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά τις δικές σας ιδιαιτερότητες και τους παράγοντες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν τα δικά σας ποσοστά επιτυχίας.

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη