Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Δωρεά Ωαρίου

text

Οι τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έκαναν το όνειρο πολλών ζευγαριών πραγματικότητα. Ακόμα και όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να παράγει δικά της ωάρια, μπορεί να πετύχει την εγκυμοσύνη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης με δωρεά ωαρίων.

Με αυτήν τη θεραπεία, δίνεται η ελπίδα σε γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί όπως:

  • Σε γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες σταμάτησαν να λειτουργούν πρόωρα, μια κατάσταση που ονομάζεται πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια. Πολλές φορές η αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση των ωοθηκών, έκθεση σε φάρμακα χημειοθεραπείας, έκθεση σε ραδιοθεραπεία ή σε αυτοάνοσα νοσήματα.
  • Σε γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες δεν λειτουργούν εκ γενετής και δεν παράγουν ωάρια.
  • Σε γυναίκες που δεν έχουν καλής ποιότητας ωάρια και συνεπώς τα ωάριά τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εγκυμοσύνη ή γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα της θεραπείας.
  • Σε γυναίκες οι οποίες φέρουν γενετικές ανωμαλίες στα χρωμοσώματά τους, οι οποίες δεν πρέπει να μεταδοθούν στο παιδί τους.

Ολες αυτές οι γυναίκες, εφόσον έχουν φυσιολογική μήτρα, μπορούν να συλλάβουν με δωρεά ωαρίων.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, οι δότριες είναι γυναίκες κάτω των 34 ετών, που μπαίνουν στη διαδικασία να δωρίσουν τα ωάριά τους ανώνυμα και χωρίς αντάλλαγμα. Ελέγχονται κλινικά και υποβάλλονται σε όλες τις προαπαιτούμενες εξετάσεις, ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με το νόμο, καταβάλλεται αποζημίωση για αποχή από την εργασία τους, που οφείλεται στην προετοιμασία και τη λήψη των ωαρίων. Καταβάλλονται επίσης οι ιατρικές, εργαστηριακές και νοσηλευτικές δαπάνες, πριν κατά και μετά τη λήψη των ωαρίων, καθώς και δαπάνες για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Το ύψος των καλυπτόμενων δαπανών και της αποζημιώσεως καθορίζεται από το ΦΕΚ 670/Β΄/16.04.08.

Γίνεται η κάθε προσπάθεια ώστε να ταιριάζουν τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά και η ομάδα αίματος της δότριας με αυτά της γυναίκας που θα πάρει τα ωάρια (λήπτρια).

Για να γίνει η θεραπεία, πρέπει να συγχρονιστούν οι κύκλοι των δύο γυναικών, πράγμα που επιτυγχάνεται με την χορήγηση φαρμάκων. Γοναδοτροπίνες, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, χορηγούνται στη δότρια, ενώ συγχρόνως η λήπτρια παίρνει θεραπεία, ώστε η μήτρα της να προετοιμαστεί για να δεχτεί την εγκυμοσύνη. Όταν τα ωάρια είναι έτοιμα, γίνεται η λήψη τους, ακριβώς όπως και στην κλασική εξωσωματική.

Τα ωάρια γονιμοποιούνται στο εργαστήριο – εξωσωματικά – με το σπέρμα του συζύγου ή του μόνιμου συντρόφου της γυναίκας που θέλει να αποκτήσει το παιδάκι και τα γονιμοποιημένα ωάρια – τα έμβρυα που προκύπτουν από την θεραπεία, εμφυτεύονται δύο με τρεις ημέρες μετά τη λήψη στη μήτρα της γυναίκας (της λήπτριας), που γεννά.

Τα έμβρυα που απομένουν υπάρχει η δυνατότητα να κρυοσυντηρηθούν.

Τα φάρμακα συνεχίζονται μέχρι την ημέρα που γίνεται το τεστ εγκυμοσύνης, και εφόσον αυτό είναι θετικό, συνεχίζεται η θεραπευτική αγωγή μέχρι το τέλος του 3ου μήνα της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης:

Νομικό πλαίσιο – Δωρεά Ωαρίων

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη